Pot să te ajut să schimbi gândurile care te chinuie și nu-ți dau pace?

 

Iată o metodă prin care vei identifica CE anume te face să te simți așa cum te simți și CUM poți merge pe partea cealaltă a stării emoționale pe care tu o ai.

De exemplu, dacă te simți descurajat, ce trebuie să faci ca să te simți încurajat, dacă te simți înfrânt, neputincios, îngrijorat ce trebuie să faci ca să te simți biruitor, puternic, liniștit... ai prins ideea...

UITE CE AM DESCOPERIT…

Nimic nu te poate chinui mai mult în această lume decât propriile tale gânduri care-ți stăruie în minte. Asta am descoperit eu pe propria piele acum câțiva ani când rezultatele mele se încăpățânau să nu fie cele pe care eu mi le doream. 

Problema e că din marea aceasta de gânduri majoritatea sunt sub ”radarul” nostru conștient. Nu ne dăm seama efectiv că gândim anumite lucruri, dar ne trezim cu niște stări apăsătoare la un moment dat. Și ne întrebăm ce s-a întâmplat? Că doar nu m-am certat cu nimeni. Nu s-a întâmplat nimic. Nu am neaparat un motiv pentru care să mă simt nemulțumit.  

Un lucru este clar. Nu ajungem să ne simțim cum ne simțim din pură întâmplare. Mintea noastră trage cu urechea la dialogul nostru intern. În interiorul nostru se produce un ÎNTREG PROCES ca să ajungem acolo. 

Este important să îți dai seama care este acest parcurs prin care ajungi să te simți cum te simți. Să scoți toate gândurile care te macină. Apoi le înlocuiești cu unele sănătoase, îți pui gândurile în ordine și le faci să lucreze pentru tine. Doar așa vei observa schimbări majore în viața ta. 

Descarcă ghidul GRATUIT ”Identifică GÂNDURILE din spatele stării emoționale care te macină” și asigură-te că ești pe calea cea bună pentru a face din mintea ta cel mai mare aliat al tău. 


Cum te pot ajuta în transformarea vieții prin înnoirea minții?

Te-ai gândit vreodată că depui un efort ca să devii descurajat, frustrat și nemulțumit? Depui un efort ca să te simți vinovat, trântit la pământ și neputincios? Că depui efort să simți furnicăturile fricii, îndoielii și îngrijorării?

Tu crezi ca te simți așa pur și simplu. Însă NU este adevărat! Tu te uiți la ceva ca să ajungi descurajat sau cum te simți tu. Te gândești la ceva, ești atent la ceva, îți imaginezi ceva, îți spui ceva... Urmezi un proces. Cobori treaptă cu treaptă. Doar că nu ești conștient că depui un efort ca să ajungi să te simți așa. Nu îți dai seama de asta pentru că totul se întâmplă foarte repede. Vezi doar efectele lor. Vezi că apare anxietate, teamă, deznădejde, vezi că apare nostalgie, tristețe… și nu realizăm neaparat care este firul logic. Doar te simți așa. Bineînțeles că emoțiile tale nu apar la voia întâmplării. Ele sunt efectul pe care gândurile tale o iau în trup.

Cu alte cuvinte, în momentul acela mintea ta prelucrează anumite gânduri ce produc niște efecte chiar dacă tu nu ești conștient de gândul de care se ocupă atunci mintea ta. În felul ăsta te trezești că îți este influențată dispoziția, randamentul, capacitatea de muncă, de concentrare... te simți trist deși nu ai motive. 

Și atunci, nu este asta o capcană a minții, ca gândurile să hălăduiască prin mintea noastră fără ca măcar să fim conștienți de ele, fără să aibă voie de nici o permisiune? Nu ne trezim noi adesea că nu lucrăm noi cu mintea noastră, nu posedăm noi mintea noastră, ci mintea ne posedă pe noi și preia controlul asupra noastră? Că suntem captivi gândurilor noastre? 

În cele mai multe cazuri, oamenii pleacă de pe pământul acesta și nu realizează că sunt prizonierii minții. Nu realizează că nu au parte de liniște, nu au parte de pace, nu le dă răgaz să sufle mintea lor. 

Gândirea ar trebui să fie un instrument de care să ne folosim, care să ne slujească, în loc să ne saboteze. Asta e voia lui Dumnezeu pentru noi.


Descarcă ghidul gratuit ”Identifică GÂNDURILE din spatele stării emoționale care te macină” și asigură-te că ești pe calea cea bună pentru a face din mintea ta cel mai mare aliat al tău. 

Cine sunt eu și de ce îmi pasă de tine?

Salut! Mă bucur că ai ajuns aici. Nu cred că e o întâmplare faptul că citești acest mesaj. O parte din tine vrea să facă o schimbare.

Sunt Dumitrița Lavu – trainer și coach, cu specializare în psihologie umană și pasionată de un subiect care ne influențează tuturor viața: mindset-ul. Sunt absolut fascinată de acest subiect. Chiar cred că orice domeniul al vieții are rădăcinile cumva acolo, pentru că noi, oamenii, suntem cei care gândim lucruri care ne fac să ne simțim într-un anumit fel, ne fac să acționam într-un anumit fel, să avem anumite comportamente, să avem anumite obiceiuri, să construim relații cu anumiți oameni și să ne propunem anumite scopuri. Totul pornește de acolo. Ceea ce gândim are efecte peste tot în viața noastră. “Așa cum gândește omul în inima lui, așa este” spune înțeleptul Solomon în Proverbe. Calitatea vieții noastre depinde de calitatea gândurilor noastre.

Misiunea mea este să te inspir prin povestea mea. Să reflectez dovezi că oricine trăiește o viață ”tăcută de disperare”, robit de frică, confuzie, mânie, revoltă, deprimare, obiceiuri pe care nu le poți birui, măcinat de gânduri care au pus stăpânire pe tine și nu mai poți scăpa de ele sau comportamente de care nu te poți elibera... oricine, dacă dorește poate să-și depășească starea care îl ține blocat acolo unde nu vrea și să descopere bucuria de a trăi. 

Nu îți vorbesc așa ca un ”guru” care este deasupra problemei, ci ca o persoană care recunoaște că a fost acolo pe fundul prăpastiei și lucrează permanent la reînnoirea minții ei. Nu voi vorbi niciodată despre ceva fără a practica acel lucru. Îți voi arăta ce fac eu și îți voi arăta modul în care am făcut acel lucru. Așa că îți voi arăta pașii, instrumentele și procesul pentru a te inspira să descoperi puterea de la Dumnezeu care a fost în tine tot timpul. Îl iubesc pe Dumnezeu si mă străduiesc să fiu o persoană creștină autentică.

Află mai mult

Hai să creștem împreună!

De îndată ce te înscrii pentru a primi resurse gratuite de la mine, mă voi asigura că primești
foarte multă valoare și susținere care te vor ajuta să faci schimbările dorite.