Alegerea pe care o faci, te face pe tine!
by Dumitrița Lavu
Odoo • Image and Text

Viața începe fără alegeri. Nu alegi unde și când să te naști. Nu îți alegi părinții. Nu îți alegi rasa, tipul de personalitate sau caracteristicile genetice. Dar! Cu cât trăiești mai mult, cu atât mai mult viața ta este creată și modelată de alegerile pe care le faci. Viața e plină de alegeri! 

Toată ziua și în fiecare zi. În fiecare dimineață ne trezim și facem o multitudine de alegeri. Unele ne vor influența în următoarele minute sau ore ale zilei, altele poate ne vor influența întregul curs al vieții. Nu numai că trebuie să faci alegeri, dar alegerile sunt cele care te fac pe tine. Alegerile îți formează viața într-un mod puternic. Toate lucrurile din viața ta sunt o reflecție a alegerilor pe care le-ai făcut. Frumusețea alegerilor este că, dacă vrei un rezultat mai bun, tot ce ai de făcut e să faci o alegere mai bună.

E important de știut că „NICIO ALEGERE REPREZINTĂ O ALEGERE!”, adică atunci când alegi să nu faci o alegere totuși faci o alege. Înseamnă să lași pe altcineva să facă acea alegere în locul tău. Care va fi rezultatul? Îți vei pierde controlul asupra propriei vieți. Îți oferi darul alegerii altcuiva! Când eșuezi în a-ți alege propriul plan pentru viața ta, sunt mari șanse să ajungi în planul de viață al altcuiva. Și ghici ce au planificat pentru tine?... Nu prea multe! John Wooden avea dreptate când a spus: „Există o alegere pe care trebuie să o faci în orice faci. Așa că ține minte că în final, alegerea pe care o faci, te face pe tine.

E necesar să conștientizezi că nu devii mai bun din întâmplare, ci devii mai bun pentru că alegi asta. Așadar, de unde începi? Cu tine însuți! Adesea suntem tentați să vrem să-i schimbăm pe ceilalți, mai ales pe cei apropiați. Spunem că „dacă ei ar deveni mai buni, viața mea ar deveni mai bună.” Asta nu e adevărat. Dacă devii o persoană mai bună, viața ta va fi mai bună!

Alegerile sunt cea mai bună modalitate pentru a-ți schimba viața. Mergem de-a lungul cărării vieții și pasim pe diferite străzi. Unele străzi sunt lungi, altele sunt scurte. Unele sunt netede, altele sunt pline de pietre, unele sunt șerpuite, altele sunt drepte. Există drumuri care duc spre o viață plină de împlinire și bucurie și la fel există drumuri care duc spre o viață plină de frustrari. Tu ce alegeri faci? Care sunt consecințele alegerilor tale? Cum te afectează asta?

Viața începe și se încheie fără să alegi asta. Dar alegerile pe care le facem în viață, între aceste doua momente naștere și moarte, ne stabilește destinația veșniciei.

„Deși nu poți merge în trecut pentru a crea un nou început, prietene, oricine poate începe de acum și să creeze un nou final.” James R. Sherman

 Fă alegeri bune și pune-le în practică.

Cum pot obtine fericirea adevarata,acea fericire care dureaza?
by Dumitrita Lavu